CONTACT
  • White Facebook Icon
  • White Google+ Icon
  • White Instagram Icon

© 2017 by Michal han Studio

Borochov 83 Herzliya, Israel.

michal@hans.co.il

Tel +972-722111515

Cel +972-503849363

ENDLESS MONOCHROMATIC

את הדופלקס היוקרתי בפרוייקט "בלו" בתל אביב תכננה המעצבת מיכל האן עבור זוג וארבעת ילדיהם שהחליטו להתרחק מעט מן הנוף האורבני של מרכז תל אביב ולהנות מהקרבה לים והמרחבים הפתוחים.

המיקום ותכנון המגדל נתן מענה לצרכיהם של הלקוחות שביקשו להמשיך את חייהם בעיר הגדולה ולשמור על שגרת היומיום של ילדיהם מצד אחד , ולהנות מהקרבה לים ונוף השדות הפתוחים המאפיין את פרוייקט זה מצד שני.

 

תכנון בתוך מגדל טומן בחוו התמודדות מקצועית יומיומית עם מערכות מורכבות ובעלי מקצוע רבים העוסקים ספציפית במלאכת מגדלי היוקרה. בתכנון הכללי יש להקפיד על הפרטים הקטניםולשים דגש על רמה גבוהה של תכנון , ביצוע והרמוניה המשלבת בין כל החומרים והמערכות המורכבות במיוחד שמרכיבות אתהדירה. באדריכלות פנים של דירות יוקרה יש לקחת בחשבוןאת ריבוי המערכות והתשתיות דבר שמצריך תמרון גבוהוהבנה טכנית של פרטים המרכיבים את החלל כגון: חשמל חכם, מערכות כיבוי אש, אינסטלציה, מיזוג אוויר, תקרות וקירות גבס, ריצוף, תאורה ועוד- תוך דגש על עבודה ב"סופר פוזיציה"- סנכרון כל המערכות יחדיו. משרדה של מיכל האן מתמחה בתכנון פנים של מגדלים על כל הכרוך בכך, במשרד נצבר ידע וניסיון של שנים בתחום הספציפי והמיוחד של עבודת התכנוןוסנכרון כל המערכות המתוחכמותהמאפיינות את המגדלים, מתכנון הלובאים והשטחים הציבוריים דרך משרדים במגדלים וכמובן- דירות היוקרה. בתכנון מחודש של דירה במגדל יש להיות ער למבנה בו הינך מתכנן ולסביבה בה הוא נמצא,  כאשר מבינים את המורכבות הקיימת מטבעה במגדלים וכיצד לשלב אלה עם אלה, ניתן ליצור חלל חכם, מרשים ומאוזן העונה על צרכיו וחלומותיו של הלקוח.

 

דירת הדופקלס ממוקמת בקומת הקרקע של המגדל העגול ומאפשרת תחושה של חיים בבית פרטי. החיבור ושיתוף הפעולה עם הלקוחות היה מידי והדירה תוכננה תוך כדי התאמה, חשיבה וירידה לפרטים הקטנים ע"מ לתת מענה לצרכי הלקוחות.

חלוקת החלל בדירה נעשתה באופן המאפשר את היחד והלחוד החשוב כל כך בחיי היומיום של המשפחה. בקומת הכניסה מוקמו שטחי האירוח , השטחים הציבוריים ויחדת ההורים הפרטית הכוללת חדר שינה, חדר רחצה פרטי וחדר ארונות.

בקומת המרתף מוקמו חדרי הילדים וחדרי הרחצה שתוכננו במיוחד עבורם.

 

ההפרדה בין האזורים הציבוריים ויחידת ההורים וקומת הילדים יצרה והכניס סדר ואיזון לשגרת היומיום של המשפחה. המעצבת מיכל האן תכננהקומה ובה ממלכה שלמה עבור הילדים שתוכננה בקפידה וכללה חדר רחב ידיים לכל ילד, חדר רחצה לבנים, חדר רחצה לבנות וחצרות פטיו היקפיות שהיציאה אליהן היא דרךדלתות זכוכית המאפשרות לאור לחדור בצורה מרבית לכל החדרים. מיקום יחידת ההורים בקומת הכניסה יצר את האפשרות לפרטיות ושימוש בשטחים הציבורים של הדירה ובחצר רחבת הידיים גם בשעות הערב ולאחר שיום הבילוי עם הילדים הגיע לסיומו.

דגש מיוחד הושם על ניקיון הקווים בחלוקת החלל. תכנון הדירה, חלוקת החלל, העיצוב ובחירת החומרים הותאמו במיוחד לצרכים וסגנון החיים של בני הזוג, ולסביבה החדשה בה בחרו לגור. ישנה משמעות רבה  בין הסביבה העוטפת את המגדל לבין תכנון הפנים של הדירה הממוקמת בו. המעצבת , מיכל האן, מקפידה לשמור על קשר פנים/חוץ ולמעשה נותנת למבטים מהחללים השונים אל החוץ, להנחות אותה בתכנון ובחלוקת החלל כבר מהשלב הראשוני, ע"מ להעצים את התחושה והחוויה בכל חלל וחלל בדירה.

 

כל המבטים בחלל העליון, הן בשטחים הציבוריים והן בשטחים הפרטיים הופנו אל בריכת השחייה והחצר ההיקפית. האן מאמינה בקשר פנים- חוץ ישיר ומרבי וחלליה מתוכננים תמיד ע"פ עקרון זה שמכל נקודה אסטרטגית בחלל נשקף מבט מתוכנן היטב אל שמיים, אל צמחייה, אל נוף פתוח עד כמה שניתן, ובמקרה זה אל בריכת השחייה.

 

בכדי לשמר את ה"ביחד" המשפחתי יצרה המעצבת אי מטבח גדול ורחב ידיים המשמש גם כפינת האוכל המרכזית בדירה. האי משקיף ופונה אל אזור הסלון ולמעשה תוכנן לבישול משפחתי כאשר שוב בהתאם ל " אני מאמין" ולדרך התכנונית של משרדה של האן ניתן להביט מהאי החוצה אל החצר ההיקפית.

 

בהמשך לעקרון התכנוני החשוב של קשר פנים- חוץ כבר מהכניסה לדירה נפתח בפיננו נוף החצר ההיקפית המהוות תמונת נוף לשטחים הציבוריים של הבית. מכל נקודה בחלל זה ניתן להשקיף ולראות את החוץ העוטף את הדירה בצורה חצי מעגלית. גם בתוך יחידת ההורים יצרה המעצבת העמדה וחלוקת חלל המאפשרת לקבל מבט אל נוף הבריכה ופינות הישיבה בחצר. המיטה מוקמה לצד החלון הויטרינה המשקיף אל החוץ וחדר הרחצה וחדר הארונות הופנו אל שטחי הפנים של המגדל.

 

החצר החיצונית רוצפה בדק עץ ובאיזורים מסויימים מוקמו גרילים עם פתחי אור גדולים המאפשרים כניסת אור אל חצרות הפטיו התחתונות העוטפות את חדרי הילדים.

לצד הבריכה מוקמו שתי פינות ישיבה הצופות אל מימיה הכחולים. האחת מהווה פינת סלון שממש ומאפשרת אירוח וחוויה משפחתית בשטחי החוץ והשניה כוללת כורסאות נוח וקריאה לצד יח' ההורים.

 

בנוסף מיקמה המעצבת, מיכל האן, פינת אוכל גדולה הממוקמת גם כן בחצר ומאפשרת אירוח ובילוי חוויתי ברוב עונות השנה.

 

בחירת החומרים ועיצוב הפנים נעשה בשיתוף פעולה מלא עם הלקוחות . " סמכנו על המקצועיות והטעם האישי של מיכל מהרגע הראשון" סיפרה הלקוחה.

לדירה נבחרו חומרים בגוונים אפורים עם משחקים של קונסרסט בין שחור ולבן ששמרו על קו עיצובי מודרני , נקי, שקט ומעורר השראה המאפיין את המעצבת, והם חלק מעקרונותיה של עיצוב נקי ועל זמני שאין צורך להחליפו לעיתים קרובות . השקעה בתכנון ובעיצוב היא גדולה מאד וגובה זמן , כסף ואנרגיה ולכן חשוב שהחללים

 

והחומרים ישרתו נאמנה את הלקוחות לאורך זמן רב ויצלחו את האופנות והטרנדים המשתנים.

יצרנו פלטת גוונים המשלבת מעצימה את הניגודים שבין השחור ללבן. הריצוף שנבחר בגוון אפור פחם תומך בארונות המטבח השחורים המגיעים עד התקרה ומעצימים את האי הלבן המרכזי ואת הכיסאות הכהים המקפים אותו..

 

התאורה בדירה תוכננה באופן א סימטריגופי על מנת להדגיש פרטי ריהוט וחללים מסוימים ועם זאת, לייצר שטיפת אור נעימה, זורמת וחווייתית בחלל. בחרתי בגופים שקועים בתקרות מונמכות ופסי תאורה היקפיים לשטיפת האור הכולל של החלל, ובגופי תאורה צמודי קיר ותקרה הנותנים דגש לאזור מסוים ואף מהווים בו אלמנט מרכזי.

כך נוצרים המון משחקי תאורה שהופכים דרמטיים עם ערב.